OVER ONZE MUZIEKFAMILIE

Onze vereniging

Graag stellen we kort onze groepen voor: De Speelveugels, het harmonieorkest en het percussie-ensemble!


REPETITIES

HARMONIE                          zondag van 10u tot 11u45 
PERCUSSIE ENSEMBLE      donderdag van 18u45 tot 20u45
SPEELVEUGELS                   woensdag van 17u tot 17u45

Alle repetities gaan door in ons muzieklokaal in de Cultuurfabriek te Ingelmunster.  

Onze Speelveugels

Speelt je kind muziek of moet zoon of dochter nog een instrument kiezen? Kies dan voor een blaas- of slagwerkinstrument! Enkele creatievelingen van onze harmonie boksten een heuse instrumentenvoorstelling ineen die we je graag laten zien!

Al snel mogen jonge muzikanten zich aansluiten bij De Speelveugels. Dit is een groep met allemaal jonge muzikanten die we dan hopelijk later mogen verwelkomen in de Harmonie!

We zijn een muziekfamilie die voor elkaar zorgt, mooie herinneringen maakt en vooral heel veel geniet en lacht.  Hieronder kan je enkele leuke foto's bekijken van doorheen de jaren:


Het Harmonieorkest

Het harmonieorkest is geklasseerd in afdeling Uitmuntendheid bij Vlamo. Na een intensief jaar met veel repetities is het ons gelukt en mogen we er trots op zijn! We groeiden als groep naar elkaar toe en genoten, ondanks de drukte, met volle teugen van het samen zijn en musiceren.

Alle instrumentengroepen uit de harmonie worden vertegenwoordigd door een mix van jong en oud. We helpen elkaar graag en na de repetities zie je iedereen samen babbelen aan de bar met een drankje in de hand. Iedereen is welkom!

Wekelijks komen we samen om aan allerlei soorten muziekstukken te werken en daarbij hoort ook natuurlijk de nodige leute ;) Niet alleen de leeftijd van de muzikanten is zeer gevarieerd, onze muziekstijl is dat ook. Klassieke stukken worden gespeeld, maar  bijvoorbeeld ook filmmuziek, jazz, pop, modern, ... Noem maar op! 

Het Percussie-ensemble

Ook voor het slagwerk hebben we een jeugdgroep waar jongeren al snel in kunnen starten! Daarna verwelkomen we je maar al te graag in het percussie-ensemble.

Wekelijks oefenen ze aan een repertoire van zowel traditionele marsen, melodische als moderne concertwerken voor slagwerk.

Naast hun optreden op het jaarlijkse concert, verzorgt het percussie-ensemble ook individuele optredens en wandelconcerten