ONZE TIJDLIJN

Instrumentenvoorstelling

Enkele leden van de jeugdwerking gingen vrijdag naar het 3de en 4de leerjaar van Prizma De Wegwijzer, Basisschool OLV Ingelmunster, De Wingerd en GO basisschool Het Wonderbos Ingelmunster. 

Ook bij de kleutertjes werd de muziek gesmaakt ;)  We zagen alvast veel enthousiaste gezichtjes en hopen deze snel te mogen verwelkomen bij onze Speelveugels!! 

Alle instrumenten, van klavieren tot slagwerk en snaar- tot blaasinstrumenten zijn welkom bij de Speelveugels. #kunstveredelt

Snoepverkoop

3 september

We speelden enkele liedjes op de markt van Ingelmunster. Zowel de muziek als de snoepjes werden gesmaakt. Na slechts anderhalf uur was onze eerste lading helemaal uitverkocht!

De Panne

29 augustus

Zondag 29 augustus mochten we voor de eerste keer na een zeer lange tijd terug optreden. 

Het was een zalige dag met heel veel lachende gezichten en veel genot. Dat we blij zijn weer samen muziek te mogen maken!  

11- juliviering

10 juli

Winteropkuis

7 februari

Het werd tijd om ons klein lokaaltje eens op te kuisen. Met een paar helpende handen en veel leute staat alles nu ordelijk in rekken.


Opgeruimd staat netjes!

2021

Wijnverkoop

december

Winnaar JBL-box

Aan onze wijnverkoop hing een wedstrijd vast. Je maakte kans op een JBL-box. De winnaar van deze box was Danitza!

De corona-quiz

Door Kasper²

Quiz 1

  1. Desmetjes
  2. Judith
  3. Marte

Rode lantaarn: Jeroen

Quiz 2

  1. Bart en Sarah
  2. Sien en Iben
  3. Remco
  4. Rode kaars: Arthur

Opstart jeugdwerking na corona

september

Aperitiefconcert in het speelbos

30 augustus

Bijzondere Open Kerkdagen

7 juni

Verrassingsoptreden voor de bewoners van wzc Maria Rustoord

26 april

De middag van 26 april gingen we met enkele muzikanten de bewoners en medewerkers van Maria Rustoord een muzikaal hart onder de riem gaan steken... Veel respect voor de zorgverleners en veel moed aan alle bewoners en hun familie!  

De cultuurtrofee

7 februari

Onze harmonie kreeg de cultuurtrofee op het Gala van Ingelmunster. 

Trots en blij met deze erkenning!!

2020

11 november-herdenking


Evaluatieconcert

20 oktober

Zondag 20 oktober stond al heel lang aangeduid in de agenda van de muzikanten. Op die datum trok de harmonie naar Kortrijk om deel te nemen aan het evaluatieconcert van Vlamo. 

We wilden aantonen dat we de afdeling 'uitmuntendheid' verdienen, een niveau hoger dan de 'eerste afdeling' waar we tot nu toe in onder gebracht waren. 

Vele supporters gingen mee naar Kortrijk om de harmonie te steunen en het is ons gelukt! De harmonie bevindt zich nu in de afdeling uitmuntendheid.

Klik hier voor sfeerbeelden.

Sfeerconcerten

5 en 6 oktober

Jan Van der Roost

27 september


De bekende componist Jan Van der Roost kwam afgelopen vrijdag onze harmonie dirigeren. Wij spelen op 20 oktober zijn werk 'Stepstones' als plichtwerk op het evaluatieconcert van Vlamo. 

Het was een unieke ervaring om samen met de componist dit muziekstuk in te oefenen! 

Repetitieweekend

31 augustus - 1 september

De Panne

25 augustus

VLAMO-finale

12 mei

Proficiat aan onze percussionisten Iben Houtekier en Kasper Dumoulin die prachtige resultaten haalden op de VLAMO-finale!! 

Iben werd nationaal kampioen met zijn duo met Juliette Bruyneel. (Hier vind je het Artikel terug.)

Het Groot Concert 

28 april

Moe maar voldaan na opnieuw een succesvolle editie van ons concert. 

Bedankt aan de talrijke aanwezigen - zowel ons trouwe publiek als nieuwe gezichten - en aan de vele sponsors en helpende handen die dit jaar na jaar mogelijk maken! 

Dankjewel aan de Russische accordeonist Evgeny Suvorkin als gastmuzikant en ook een pluim voor de inzet van alle muzikanten klein en groot!!

Manu Mellaerts

24 maart

Hoog bezoek deze ochtend bij de harmonie: Francis gaf één repetitie lang zijn dirigeerstok af aan topmuzikant Manu Mellaerts. 

Manu Mellaerts is o.a. eerste solotrompettist bij het orkest van de Munt en docent aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Het werd een intensieve en zeer leerrijke repetitie! 

Opruimen en instrumentenvoorstelling

23 maart

Een drukke dag voor onze Speelveugels: in de voormiddag staken ze hun handen uit de mouwen voor de zwerfvuilactie van de gemeente. 

In de namiddag stelden ze met plezier hun instrumenten voor op onze instrumentenvoorstelling voor de jongste leerlingen van de muziekacademie. 

Trots op onze jonge muzikanten!!  

2019

11 november-herdenking

Sint-Cecilia

november

Braderie

29 september

Concert Oorlog en Vrede

ter ere van WOI

2018

Sfeerconcert

4 oktober

2017